Toepassingen

Angst en fobie

Wanneer er sprake is van een extreme en irrationele angst voor bijvoorbeeld een dier, een persoon, een object, een plaats of een situatie, spreekt men over een fobie. Bekende voorbeelden zijn spinnenfobie, hoogtevrees en sociale fobie. Mensen die aan een fobie lijden, zullen er alles aan doen om een bepaalde situatie te vermijden. Angst is algemener dan een fobie en heeft vaak een veel diepere oorzaak. Er zijn mensen die voortdurend angst hebben om hun naaste te verliezen, om ontslagen te worden op het werk of om financieel aan de grond te zitten.

Plan direct een intakegesprek!

Hypnose alcohol

Het ligt niet voor de hand om snel van een alcoholverslaving af te raken. Uit statistieken van 2015 blijkt dat in Nederland meer dan 29000 mensen in behandeling waren voor alcoholverslaving. Alcohol veroorzaakt niet alleen lichamelijke problemen, maar ook sociale en financiële moeilijkheden. Stoppen met drinken gaat meestal gepaard met afkickverschijnselen en met veel vallen en opstaan. Toch bestaat er een beproefde manier om op korte tijd van je alcoholverslaving verlost te raken: hypnose. Definitief stoppen met alcohol onder hypnose: het is de beste manier om een nieuwe weg in te slaan in je leven.

Burn-out hypnotherapie

Word je volledig in beslag genomen door je werk, maar voel je je toch futloos, sta je constant onder druk, sleep je je zonder energie door de dag heen, zonder er nog echt veel zin in te hebben?  Het zou kunnen dat voortdurende stress jou op de rand van een burn-out heeft gebracht. In dat geval ben je zeker niet de enige, want zo’n tien procent van de Nederlandse beroepsbevolking kampt met burn-out symptomen.

Een trauma verwerken met hypnose

Een trauma ontstaat vaak door een stressvolle en angstaanjagende situatie waarover je zelf geen controle hebt. Traumatische ervaringen kunnen op de rest van je leven een enorme impact hebben. Ze zijn dikwijls de oorzaak van overdreven angst (bijvoorbeeld na een auto-ongeval of een verkrachting), fobieën, nachtmerries, flashbacks, prikkelbaarheid, woedeaanvallen en dergelijke meer. Hypnotherapie Amsterdam blijkt een afdoende methode om het trauma beter te verwerken en de psychische klachten die er het gevolg van zijn, te verminderen of volledig te laten verdwijnen. Verder lezen op Trauma verwerking.

Erkenning van het Oertrauma bij Adoptie

 Tussen een moeder en haar kind ontstaat reeds in de baarmoeder een intense lichamelijke, emotionele en geestelijke band, die zich gewoonlijk voortzet in de bindingsperiode na de geboorte. Vroegtijdige verbreking van deze natuurlijke band heeft een enorme impact op het kind. Maar een geadopteerde is, behalve zijn of haar geboortemoeder, nog veel meer kwijtgeraakt.

Meervoudig verlies; De geboortevader. Ook  alle verdere biologische familieleden en – bij interlandelijke adoptie – het eigen land, de taal en de cultuur. Het zijn verlieservaringen die in het onderbewuste van het kind worden opgeslagen. Het jonge, ontwortelde kind is op zichzelf aangewezen en heeft slechts één ding te doen: overleven. Met bewondering moet worden vastgesteld hoe goed de meeste geadopteerden daarin slagen! Ze wenden al hun flexibiliteit aan om te kunnen opgroeien in een ander familiesysteem, en dan vaak ook nog in een ander land en een andere cultuur.

Boek je eerste afspraak of een gratis Kennismakingsgesprek! 

Toepassingen Hypnotherapie Maak online een afspraak!