hypno-blog

Familieopstellingen

De essentie van familieopstellingen is het leren te begrijpen wat er zich onder de oppervlakte afspeelt in je leven en relaties. Zie direct wat er echt speelt bij jou, anderen en de wereld.

Onze emoties en trauma’s en die van onze ouders en voorouders zijn in ons onderbewustzijn opgeslagen? Dit noemen we transgenerationeel trauma. Dat ligt in ons opgeslagen en bepaalt onbewust hoe we naar de wereld kijken. En dat kan leiden tot systemische belemmeringen en onvervulde dromen. Het kan dus ook een rol spelen in het feit dat het maar niet willen lukken in je leven, de liefde, carrière of waarom je in een burn-out zit.

Met Familieopstellingen kunnen we meteen tot de kern komen van de pijn, de patronen en de verstrikkingen die je tegenhouden. Zodat we dit kunnen helen en jij verder kunt. Deze methode zou iedere coach of hulpverlener daarom ook moeten leren om hulp te bieden op een dieperliggend niveau.

Wat levert een opstelling mij op?

Wij zijn diep verbonden met onze familie(historie). De krachten die diep in ons familiesysteem werken gaan buiten ons bewustzijn om. Ook al lijkt het soms aan de oppervlakte dat de familierelaties verwaterd zijn. In onze ziel bestaan hechte banden met de levende en ook de overleden familieleden. En deze banden beïnvloeden ons leven nog dagelijks.

In familieopstellingen komt aan het licht op welke wijze jouw leven verbonden is met dat van je familieleden en voorouders. En je ervaart hoe ingrijpende zaken uit hun levens doorwerken in jouw leven. Zoals onverwerkte verliezen, ziekten, onbeantwoorde liefdes of oorlogshistorie. Door het zichtbaar maken en erkennen hoe jij bent verbonden met je familie ontstaat er ruimte voor verandering of acceptatie.

Hoe verloopt een opstelling?

Een opstelling is eigenlijk een ruimtelijke voorstelling van een familie, loopbaan of organisatie. De vraagsteller kiest representanten uit de groep die bereid zijn om voor hem of haar iemand of iets te vertegenwoordigen. Vervolgens stelt de vraagsteller die representanten intuïtief op in de ruimte. Binnen een korte tijd krijgen de representanten gevoelens en informatie. Deze komen overeen met de ervaringen van degene die worden vertegenwoordigd. De begeleider kan representanten uitnodigen zijn of haar gevoelens uit te spreken en zijn of haar gevoel te volgen. Een representant kan bijvoorbeeld plotseling boos of verdrietig worden. Of op een andere plaats willen gaan staan. Of hij of zij doet uitspraken die tot een helder inzicht leiden.

Hoe werkt dat? Op een of andere manier ontstaat er een “wetend veld” van informatie, wanneer representanten worden opgesteld. Bovendien is een representant veelal zeer goed in staat fysiek gewaar te worden wat er gaande is in een systeem.

Als iedereen op de juiste plaats staat en het systeem in evenwicht is, kan de vraagsteller ook zijn plaats innemen.

Het opstellen van je eigen familie kan een diep inzicht geven in de manier waarop jij met jouw vragen of problemen verbonden bent met je (voor)ouders. Hoe belangrijke, ingrijpende zaken doorwerken in jou. Het zien van het verloop van de opstelling en het ervaren van de werking van een familie, kan kracht en inzicht geven. Hierdoor ontstaat ruimte voor verandering, acceptatie en rust.

Plan direct een intakegesprek!

Hypnotherapie

hypnotherapeut amsterdam

Hypnotherapie is een behandelvorm waarin je onder hypnose, of trance, meer inzicht in jezelf krijgt en aan je klachten kunt werken. Ken je dat gevoel? Je bent zo verdiept in een boek of je favoriete serie dat je na drie keer roepen pas doorhebt dat iemand het tegen jou heeft. Je bent zo gefocust dat je alles om je heen even vergat. Met deze vorm van therapie brengt jouw therapeut je in een vergelijkbare trance.

Wat is hypnotherapie en hoe werkt het?

Hypnotherapie is een bewezen effectieve therapievorm waarbij hypnose wordt gebruikt om bepaalde klachten te behandelen. Je kunt hiermee jouw onderbewustzijn aanspreken en hiermee jouw gevoelens en klachten beter leren kennen. Deze therapie wordt bij onder andere angstklachten, depressieve gevoelens, lichamelijke klachten, slaapproblemen en stress gebruikt.

Tijdens een hypnotherapiesessie brengt de behandelaar je in een lichte trance waarin je de volledige controle behoudt. Jouw therapeut stelt vragen en je leert jouw gedachten en gevoelens beter onder woorden krijgen. Hierdoor leer je ook beter begrijpen waar ze vandaan komen.

Het verschil tussen hypnotherapie en hypnose

Je denkt bij hypnose misschien aan mensen die opdracht krijgen om allerlei gekke dingen doen terwijl ze zich daar niet bewust van zijn. Dit is het zogeheten toneelhypnose. Het gaat hier om entertainment en dit heeft niets te maken met hypnotherapie Amsterdam.

Hypnotherapie is een trance waarbij je voortdurend zelf de controle hebt. Als er iets opvallends gebeurt ben je er meteen weer bij. Terwijl je in deze trance bent gebruikt de therapeut gesprekstechnieken en vaardigheden waarmee je bij je eigen onbewuste processen komt. Vanuit deze onbewuste laag kun je klachten waarbij je eigen denkproces in de weg staat verhelpen.

Wat kun je met hypnotherapie bereiken?

Je leert luisteren naar je onbewuste gevoelens en overtuigingen. Hierdoor doe je nieuwe inzichten over jezelf op die je kunt toepassen in je dagelijks leven. Daarnaast kan Hypnotherapie-Amsterdam andere therapievormen te versterken. Omdat je dichter bij jezelf komt hebben de andere therapieën ook meer effect.

Plan direct een intakegesprek!